click to enable zoom
Searching...
We didn't find any results
open map
View Roadmap Satellite Hybrid Terrain My Location Fullscreen Prev Next
Your search results

Huis in één dag

Posted by info on 5 april, 2019
| 0

Het kan, een huis in één dag. Althans, voor het oog. Wie vaak over de Keizersgracht in Den Helder loopt en deze week een dagje weg was, moet zich wel even in de ogen hebben gewreven. Zo is er niets en zo staat er een complete nieuwbouwwoning!

nieuwbouw, Den Helder,

De dakdelen kunnen geplaatst.

Soms vraagt een bijzondere bouwplaats een bijzondere oplossing. Zoals de smalle ruimte die beschikbaar was aan de Helderse Keizersgracht, een breedte overigens zoals die ooit aan deze gracht meer dan gebruikelijk was. Onder meer die krappe bouwplaats bracht de bouwers van Dozy op het idee om de complete woning in een van de eigen grote werkplaatsen voor te bereiden. Aldus geschiedde. De complete studio werd in delen gebouwd in de werkplaats. Deze week volgde bij het krieken van de dag het spannende transport naar de bouwplaats. Zonder bijvoorbeeld het verkeer naar Texel te blokkeren, want dat zou toch een beetje lastig zijn geweest.

Een uitzonderlijk transport doet er soms goed aan de verkeerde kant van de vluchtheuvel te nemen.

Een deel van de woning arriveert bij de bouwplaats aan de Keizersgracht.

Bij de bouwplaats, grenzend aan het grote ook door Dozy gebouwde project Keizersbrug, kon de hechte samenwerking met de mannen van Jos Blom Kraanverhuur beginnen. Het ‘huis in één dag’ telde niet veel ‘puzzelstukjes’, maar die moesten natuurlijk wel héél precies in elkaar worden gepast. Een machtig gezicht was het, om zo’n compleet bouwdeel in de takels te zien hangen.

Opnieuw een compleet bouwdeel in de kabels.

Compare Listings