click to enable zoom
Searching...
We didn't find any results
open map
View Roadmap Satellite Hybrid Terrain My Location Fullscreen Prev Next
Your search results

Optoppen Heiligharn

Posted by info on 18 januari, 2020
| 0

Vijf nieuwe woningen bovenop het beeldbepalende flatgebouw Heiligharn. Dit is de volgende stap in de ingrijpende ‘midlife’ opwaardering van het hart van De Schooten. Deze maand start Dozy de bouw van deze vijf zogeheten optopwoningen.

Het nieuwe penthouse op een van de hoeken van Heiligharn sluit haast naadloos aan op de bestaande bebouwing.

Een woning komt op de kop van het indrukwekkende complex van Woningstichting Den Helder. Deze penthouse boven de imposante doorgang heeft twee slaapkamers. Dozy bouwt de overige vier appartementen boven het trappenhuis halverwege Heiligharn. Deze vier krijgen één slaapkamer. De vijf woningen zijn vijftig tot tachtig vierkante meter groot.

Een groepje van vier kleinere appartementen met één slaapkamer geeft de lange zijde van Heiligharn nog meer cachet.

Ook deze nieuwbouw is een innovatief staaltje. Het ontwerp is van Kokon Architectuur & Stedenbouw uit Rotterdam. De uitdaging is de vereiste lichte constructie. Dit omdat de vijf woningen worden toegevoegd aan de bestaande bouw. Benut wordt cellenbeton van het Ytong Cascosysteem. Cellenbeton is drie keer zo licht al beton. Op het dak komt een staalconstructie op stalen pootjes. Deze sluiten aan op de bestaande fundering. Die buffer voorkomt ook contactgeluid tussen de nieuwe appartementen en de bestaande eronder.

Meer informatie over onder meer de projecten Heiligharn en Baljuwstraat.

Boven het centrale trappenhuis komen de vier optopwoningen.
De hoek van Heiligharn waar een penthouse wordt gebouwd.

Compare Listings