Your search results

Port of Amsterdam

in
Capriweg 32, Amsterdam
add to favorites
117

Project beschrijving

Opnieuw een prachtige klus voor Dozy in Amsterdam. Voor Port of Amsterdam realiseert ons bouwbedrijf een aansprekende werklocatie Aan de Capriweg maakt het havenbedrijf met deze nieuwbouw een statement. Vanaf het eerste idee is toegewerkt naar ‘onderscheidende en aantrekkelijke’ nieuwbouw die een voorbeeld kan zijn voor de hele haven.
De nieuwbouw wordt gerealiseerd onder een hoge duurzaamheidsambitie, wordt gecertificeerd met een BREEAM NL Certificaat voor Nieuwbouw en is (meer dan!) CO2 neutraal. Port of Amsterdam en KNEVEL ARCHITECTEN zetten hiermee volledig in op duurzaamheid. Als bouwbedrijf met de ambitie Nederland mooier te maken, zijn we er trots op bij te dragen aan zo’n spraakmakend centrum. Het nieuwe centrum maakt gebruik van een warmtepomp (gesloten bodemenergiesysteem) en uiteraard zonnepanelen. Er is sprake van circulair bouwen. De ruwbouw bestaat volledig uit verlijmde houten elementen.
KNEVEL ARCHITECTEN heeft de nieuwbouw ‘verpakt’ in een compact volume met korte loopafstanden, een overzichtelijke routing en efficiënte logistieke systemen. Het gebouw mengt zich moeiteloos in de industriële havenomgeving van de Capriweg. KNEVEL ARCHITECTEN realiseert dat effect door gedurfd uit te gaan van een eenvoudig, stoer, rechthoekig met staal bekleed volume. Wie binnenstapt wordt straks verrast, daarvan zijn opdrachtgever, ontwerper en bouwer overtuigd. Achter de voordeur wordt volledig gefocust op de aangename werkomgeving die een 24/7-bedrijf als Port of Amsterdam nodig heeft. Het houten interieur zorgt voor een warme en natuurlijke sfeer. De architect verwacht dat het gebouw door werknemers en bezoekers als ‘huiskamer’ wordt ervaren.

Address: Capriweg 32
City:
State/County:
Zip: 1044AL
Country: Nederland
Open In Google Maps
Property Id : 3158

Compare Listings