click to enable zoom
Searching...
We didn't find any results
open map
View Roadmap Satellite Hybrid Terrain My Location Fullscreen Prev Next
Your search results

Renovatie Van Galenbuurt

Posted by info on 23 maart, 2019
| 0

Naast de nieuwbouw is het voor onze vakmensen altijd geweldig om een uitdagende renovatie aan te pakken. Zo’n renovatie is die in de Van Galenbuurt in Den Helder.

De De Wetstraat in Den Helder zo’n honderd jaar geleden.

Honderd jaar oude huizen aanpassen aan de eisen des tijds is één, maar ze tegelijkertijd ook hun oorspronkelijke karakter teruggeven, dat maakt een karwei als dit natuurlijk tot iets heel bijzonders. Deze huizen aan de De Wetstraat, de Cronjéstraat en Van Galenstraat verdienen het zeker. Zij zijn de oudste sociale huurwoningen van Woningstichting Den Helder. De huizen zijn weliswaar altijd goed onderhouden, maar met voorgaande opknapbeurten is het oorspronkelijke ontwerp enigszins geweld aangedaan. Als ook in renovaties gespecialiseerd bouwbedrijf mocht Dozy met onder meer in eigen beheer ontworpen en gemaakte onderdelen de huizen weer het vriendelijke gezicht geven dat de architect meer dan honderd jaar geleden voor ogen stond. We denken hierin volledig te zijn geslaagd.

De De Wetstraat voorjaar 2019. Met auto’s en parkeerplaatsen in plaats van een paard en wagen. Maar de huizen zijn weer even mooi als een eeuw geleden.

Compare Listings